Koetko olevasi ylikuormassa - kehosi ja mielesi ei pääse koskaan täysin palautumaan? Nyt saatavillasi on ainutlaatuinen keino hoita koko olemuksesi kuntoon…

“Ota tauko painovoimasta ja aistien ylikuormituksesta, koe kehosi ja mielesi huumaava hiljaisuus ja tule ulos levänneenä ja energisenä!”

Kuin viikonloppu kylpylässä pakattuna yhteen tuntiin!

 

 

Varaa kellunta-aikasi. Ajan varauksen jälkeen voit maksaa kelluntasi täältä:

Katso tästä miltä FLOATING kokemus centterillä näyttää? 

Mitä rentoutuskellunta on?

Ajattele miltä tuntuu, kun sinun ei tarvitse kannatella kehoasi vetovoimaa vastaan, vaan koet ikään kuin leijuvasi avaruudessa. Kelluntatankin veden suolapitoisuus kannattelee kehoasi, ja samalla voit antaa itsesi rentoutua täysin. Koska vesi on kehosi lämpöistä, niin hetken kelluttuasi tuntoaistisi ei enää löydä kehon ja veden rajaa. Korvasi ovat vedenpinnan alapuolella, ja tankki on äänieristetty, joten voit kellua hiljaisuudessa. Kun suljet oven ja sammutat valot, voit nauttia täydellisestä pimeydestä. Noin puolen tunnin kuluttua ulkomaailmasta ei ole tietoakaan, ja syvenevän rentouden myötä kehosi alkaa voida paremmin. Kun kehosi ei tarvitse taistella painovoimaa vastaan, ja aistikanaviesi kautta tulevan informaation määrä on minimoitu, kehosi todelliset voimavarat palautuvat.

Miksi kellua?

Säännöllisellä kelluntakokemuksella on mm. seuraavia vaikutuksia:

Parantaa verenkiertoa koko kehossa, myös aivoissa – tuloksena on koko kehoa eheyttävä vaikutus… ilman sivuvaikutuksia! 

Lisää endorfiinien tuotantoa eli suoranaista mielihyvää – ja vähentää ns. stressihormonien tuotantoa.

Saattaa jopa normalisoida verenpainetta samalla, kun hapenkulutus ja sydämenlyöntiheys alenee… luonnollisesti!

Voi auttaa myös selkävaivoista palautumisessa – painottomassa tilassa nikamat ja koko tukiranka pääsee liikkumaan täysin esteettä ja ilman kehon painon rasitusta (tätä tilaa et koe missään muualla, jollet lähde avaruuslennolle!).

Ja niin paljon muuta – oma kokemuksesi on toki yksilöllinen. 


Jotkut kokevat kellunnan aikana myös subjektiivisesti mm. seuraavaa: 

“Ikään kuin kohtukokemus” – lämmin, pimeä ja turvallinen tila sulkee sisäänsä… ja antaa kokemuksen, jota et yleensä saa edes syvässä unessa!

Kelluntatila tervehdyttää mieltä – lisää motivaatiota, lievittää masennusta, ahdistusta ja pelkoja… kuin mielialapilleri, ilman pilleriä! 

Poistaa väsymystä – auttaa jet lagin neutralisoinnissa, syventää unta, lievittää henkistä ja fyysistä stressiä – täydellinen tehokeino urheilijoiden, tanssijoiden jne. palautumisessa!

Stimuloi aivojen toimintaa – aivojen vasen ja oikea lohko synkronisoituvat helpommin tuottaen alpha-, theta- ja jopa delta-aaltoja. Tuloksena mielen selkeyttä ja valppautta, syvää lepoa sekä suurempaa luovuutta. (Jos harrastat meditaatiota, kokemuksesi saattaa myös syventyä.)


Kelluntatankkeja on käytetty jo vuodesta 1954, kun USA:n Kansallinen Mielenterveysinstituutti kehitti sen. Siitä lähtien sen hyötyjä on dokumentoitu lukuisissa huippuyliopistoissa, kuten Harvard, Yale ja Stanford. 

Mm. Britannian ja Australian olympiajoukkueet käyttävät kelluntatankkia viikottain palautumisen tehovälineenä, ja tuhannet aivan tavalliset ihmiset – miksi et sinäkin! 

Voit aloittaa vain tunnin kellunnalla – tervetuloa kokeilemaan! 

ENNEN KELLUNTAA

– Älä aja tai vahaa karvojasi
– Poista piilolinssit
– Älä nauti kofeiinia tai muita stimulantteja
– Syö pieni annos vähintään 1½ h ennen kellunnan alkamista

1) Peseydy suihkussa
2) Aseta korvatulpat hyvin korviisi
3) Astu kelluntatankkiin (kelluntatankkia käytetään alasti, et tarvitse uimapukua)

4) Sulje ovi ja halutessasi sammuta valo
5) Nauti rentouttavasta kellunnasta
6) Kellunta-ajan jälkeen kuulet etukäteen sovitun äänimerkin
7) Herättele kehosi hiljalleen, laita valo päälle ja astu ulos tankista
8) Pese suolavesi pois keholtasi
9) Pukeudu ja nauti kellunnan jälkeisestä läsnäolevasta olotilasta

10) Nauti kellunnan jälkeen reilusti vettä.

FAQ

Voinko kellua ystäväni kanssa samaan aikaan?

Tällä hetkellä Biohacking Centerin tiloissa toimii yksi kelluntatankki. Jos haluat tulla ystäväsi kanssa, teidän on mahdollista varaa peräkkäiset kellunta-ajat.

Tarvitseeko minun tuoda jotain mukanani?

Ota mukaan oma pyyhe! Muuten kaikki tarvittava löytyy paikanpäältä.

Mitä jos olen klaustrofobinen?

Monet klaustrofobiset henkilöt eivät ole raportoineet ongelmista kelluessa, sillä kelluja on koko ajan täydessä kontrollissa ympäristön suhteen. Lisäksi tankkimme on tilava (n. 2.5 m x 2 m x 1.5 m)

Voinko hukkua jos nukahdan?

Et voi hukkua. Jotkut nukahtavat, mutta vesi on niin kannattelevaa, että pysyt pinnalla. Pahin mitä voi tapahtua on se, että herätessäsi laitat epähuomiossa suolavettä silmääsi.

Kuinka kelluntatankki pidetään puhtaana?

Erittäin steriili suolavesi on täydellisesti suodatettu kahden eri filtterin läpi jokaisen kellunnan välissä ja se puhdistetaan myös UV-valolla.

Onko tämä höpöhöpöhuuhaata?

Kelluntaa on maailmalla harrastettu yli 40 vuotta, ja sen käytöstä on julkaistu paljon tutkimuksia! Ei ole huuhaata, kokeile itse!

 

 

Untitled design (28).jpg

 Huom. Biohacking Centerin kelluntatankki toiminnasta vastaa Floating Helsinki. 

Huom. Kiinnostaako sinua ostaa tankki omaan käyttöön? Lähetä meille sähköpostia ja kysy lisää: mikko@biohackingcenter.com